Om Seaport

Om Seaport

Mitt i Bohuslän på Sveriges västkust ligger det gamla fiskeläget Hunnebostrand i naturligt skydd av en vacker skärgård.  Avstånd till Göteborg är 50Nm, Marstrand 30Nm, Lysekil 10Nm, Norge 50Nm och Skagen 50Nm.

Skeppsholmen i södra hamnen byggdes marinan år 2005 som ansluter till Bohuslänsk byggnadskultur med plats för 160 större och medelstora båtar.

Seaport marina bygger på ett koncept som redan genomförts i många länder för att åstadkomma maximal bekvämlighet i båtlivet. Detta innebär att alla båtplatser utformas så att man inte bara snabbt når ut till västkustens attraktioner och naturhamnar utan också kan bo bekvämt i sin båt i sin hemmahamn.

Varje sjöbod har ett eget bryggdäck. Alla båtplatser har tillgång till vatten, el och parkeringsplats. Båtplatserna har kraftiga bommar och medelbredden på båtplatserna är ca 4 meter, djupet ca 5,5 meter.

Marinan har hög servicegrad.

Service- och vinterförvaring erbjuds inomhus och utomhus direkt på plats.

5 minuters gångavstånd till centrum med restauranger, barer, affärer, post och bank. Närbelägen (5km) 27-håls-golfbana.

Badplats med sandbotten. Dusch, toalett och tvättstuga.

Det genuina fiske- och stenhuggarsamhället Hunnebostrand ligger vid norra delen av Sotekanalen där den fina nordbohuslänska skärgården börjar.

Innan Sotekanalen invigdes 1935 utgjorde Hunnebostrands skärgårdsområde en viloplats för många sjöfarare i väntan på ett lämpligt tillfälle att ta sig söderut förbi Sote huvud. Strandremsan domineras av de två 67 meter höga och branta Nordre Hoge berg och Söndre Hoge berg.

I den mycket populära hamnen flockas turisterna sommartid. Här ryms flera skolskepp och charterbåtar samtidigt. Medelvattendjupet är 4,5 m. Gästhamnen tillhör en av de mest välrenommerade på västkusten med plats för ca 200 båtar – skyddade för alla vindar. Förstklassig hamnservice med bl.a. toaletter, dusch och bastu.

Hunnebostrands underbara hamn är ett givet stopp vid seglats på Västkusten!

Som en kontrast till detta ligger den äldsta delen av samhället tryckt intill Söndre Hoge berg. De gamla dubbelhusen och den täta sjöbodsraden nere vid stranden bildar ett av de mer väl bevarade bebyggelsepartierna längs kusten.

Mer om Hunnebostrand hittar du på www.hunnebostrand.nu

Behöver du boende rekommenderar vi Hotel Kaprifol www.kaprifol.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *